Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Βρες Το Λάθος!

Σας στέλνουμε την πρώτη περίπτωση που έπεσε υπόψιν μας και αφορά τη λογοκλοπή που όπως φαίνεται έχει υποστεί μια νεανική μπάντα που ονομάζεται Kay & The SchoolDrivers (http://www.schooldrivers.gr) από την ομάδα των Γ. Ζουγανέλη, Β. Παπακωνσταντίνου, Σ. Μπουλά και Λάκη Παπαδόπουλου.

Ο Γ. Ζουγανέλης, ο Β. Παπακωνσταντίνου, ο Σάκης Μπουλάς και ο Λάκης Παπαδόπουλος ξαναχτυπούν και αυτή τη φορά όχι για καλό! Όπως φαίνεται ξεκάθαρα και από την εικόνα που εμείς σας παρουσιάζουμε η γερουσία δε λέει να σταματήσει να κλέβει νέα παιδιά που με κόπο, ιδρώτα και χωρίς εταιρείες από πίσω να τους στηρίζουν ή μεγάλα κεφάλαια βγάλανε ένα δισκάκι που δεν παίζει καν στα ραδιόφωνα - αλλά είναι ήδη πολύ γνωστό στους κόλπους του διαδικτύου. Ενδεικτικά το cd των παιδιών έχει μπει στα καλύτερα του AVOPOLIS. Για το σκοπό αυτό παραθέτουμε το link με τη δισκοκριτική τους:

Αν παρατηρήσετε προσεκτικά την εικόνα θα δείτε ότι:

  1. 4 αγόρια και ένα κορίτσι, αλλά και μία τσάντα είναι στο αριστερό λεοφωρείο - 4 άντρες και μια κοπέλα στο δεξί, που φοράει μια τσάντα.
  2. Ο ουρανός και τα σύννεφα είναι σχεδόν πανομοιότυπα.
  3. Το κορίτσι στα αριστερά κρατιέται από το κάγκελο και σκύβει για να πιάσει την τσάντα της. Η Ραλλία Χριστίδου στα δεξιά έχει την ίδια ακριβώς στάση σώματος και φοράει.. ω του θαύματος τσάντα! Η διαφορά είναι ότι αυτό το βλέπουμε από μπροστά και είναι εκτός του λεωφορείου.
  4. Το χέρι του Β. Παπακωνσταντίνου, η έκφραση στο προσωπό του ακόμη και το ότι φοράει κάτι στο κεφάλι του - αλλά και το χρώμα του τζάκετ του είναι πανομοιότυπα με το χέρι του Kay Darens στα αριστερά, την έκφραση, και τη μπαντάνα που φορά στο κεφάλι του αλλά και το πουκάμισο που φοράει.
  5. Στο λεωφορείο των παιδιών μόνο 1 βγάζει το χέρι του έξω και κάνει μια άσεμνη κίνηση. Στη δεύτερη περίπτωση αυτός που βγάζει το χέρι του έξω είναι ο Γ. Ζουγανέλης ο οποίος έχει το χέρι του γροθιά.
  6. Αν κοιτάξετε το εσώφυλλο των παιδιών με το λεωφορείο στα πλάγια θα δείτε ότι έχουν αντιγράψει μέχρι και τη γραμμή του σχολικού πάνω από τα παράθυρα - ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΤΥΠΙΚΗ ενός σχολικού λεωφορείου είναι - αφού αφορά συγκεκριμένο μοντέλο και όχι σε όλα.
  7. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τις πανομοιότυπες αναφορές στα δελτία τύπου των 2 με τη διαφορά ότι το project των παιδιών τρέχει από το Μάρτιο τότε έχουμε μια περίπτωση καθαρής αντιγραφής
Αν ψάχνετε ακόμα να βρείτε το "λάθος" - για να μη σας κουράζουμε - είναι τα λουλούδια μπροστά στο λεωφορείο της "ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΗΣ ΚΟΠΑΝΑΣ" :) Αυτά όντως τα επινόησαν μόνοι τους... Βέβαια βάση νόμων της φυσικής κάτω από τη ρόδα κανένα λουλούδι δεν επιζεί... αλλά εκεί θα κολλήσουμε?!

Παρακαλώ όπως προωθήσετε το παρόν καταλλήλως είτε από mail σε mail - είτε στα blog σας - ώστε να αρχίσει να καθαρίζει το τοπίο σιγά σιγά από τους λογοκλόπους.

ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ.... ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΙΔΕΩΝ!
Σημ.: Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος και να την αποθηκεύσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου